Instructiuni DV-2015 – Intrebari frecvente 13-16

13. Ce membri de familie trebuie să includ pe cererea de înregistrare DV?

Soţ/Soţie: Trebuie să listaţi soţul sau soţia dumneavoastră indiferent dacă locuieşte sau nu împreună cu dumneavoastră sau dacă intenţionează să imigreze în Statele Unite. Trebuie să listaţi soţul/soţia chiar dacă în prezent sunteţi separaţi, cu excepţia cazului în care sunteţi separaţi legal, (de exemplu: dacă există un acord scris recunoscut de tribunal sau o decizie a tribunalului). Dacă sunteţi separaţi legal atunci nu trebuie să listaţi soţul/soţia, dar nu veţi fi penalizat dacă o faceţi. Dacă sunteţi divorţat sau dacă soţul/soţia este decedată, nu trebuie să treceţi numele fostului soţ/fostei soţii.

Copii: Trebuie să listaţi TOŢI copiii în viaţă care sunt necăsătoriţi şi au vârsta sub 21 de ani la data înregistrării, indiferent dacă sunt copiii dumneavoastră naturali, copiii dumneavoastră vitregi (chiar dacă acum sunteţi divorţat de părintele acelui copil), copiii soţului/soţiei dumneavoastră sau copiii pe care i-aţi adoptat în conformitate cu legile ţării dumneavoastră. Listaţi toţi copiii sub 21 de ani la momentul înregistrării dumneavoastră electronice, chiar dacă nu mai locuiesc cu dumneavoastră sau nu intenţionaţi ca aceştia să emigreze în cadrul programului DV. Nu trebuie să treceţi copiii care sunt deja cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi ai Statelor Unite, dar nu veţi fi penalizaţi dacă o faceţi.

Părinţii şi fraţii/surorile aplicantului nu se califică să primească vize DV ca dependenţi şi nu trebuie incluşi pe cererea de participare.

Dacă listaţi membri de familie pe cererea dvs. de participare, aceştia nu trebuie să aplice pentru viză sau să imigreze sau să călătorească cu dvs. Totuşi, dacă omiteţi să includeţi un membru de familie eligibil pe cererea dvs. de participare şi ulterior îl listaţi pe formularele de cerere de viză, cazul dvs. va fi descalificat şi niciunul dintre dvs. nu va putea primi viză. Aceasta se aplică doar acelor persoane care erau membri de familie la data când cererea de participare a fost trimisă, nu celor dobândiţi ulterior. Soţul/soţia dvs., dacă se califică să participe, poate să trimită o cerere de înregistrare separată chiar dacă este listată pe cererea dvs. de participare, atîta timp cât ambele cereri de înregistrare includ detalii despre toţi dependenţii din familia dvs. (Vezi întrebarea #12.)

14. Trebuie să trimit cererea de participare personal sau poate altcineva sa o trimită în numele meu?

Sunteţi încurajat să pregătiţi şi să trimiteţi propria înregistrare, dar altcineva o poate trimite în numele dvs. Indiferent dacă vă trimiteţi propria cerere de înregistrare sau un avocat, un prieten, o rudă sau altcineva o trimite în numele dvs., numai o singură cerere poate fi trimisă în numele dumneavoastră. Dumneavoastră ca persoana care se înscrie în program sunteţi responsabil pentru a vă asigura că informaţiile de pe cererea de înscriere sunt corecte şi complete; cererile de înregistrare care nu sunt corecte sau complete pot fi descalificate. Persoanele care se înscriu în program trebuie să-şi păstreze numărul de confirmare unic pentru a putea verifica în mod independent statutul înregistrării folosind Entrant Status Check la www.dvlottery.state.gov

15. Sunt deja înregistrat pentru o viză de imigrare într-o altă categorie. Pot să aplic şi pentru programul DV?

Da.

16. Când va deveni disponibil formularul E-DV online?

Vă puteţi înregistra online în timpul perioadei de înregistrare începând cu orele 12:00 la amiază, ora de vară a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de marţi 1 octombrie 2013 şi care se va încheia la orele 12:00 la amiază, ora de vară a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT) (GMT -4) ale zilei de sâmbătă 2 noiembrie 2013.

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 17-21