Instructiuni DV-2025 – Transmiterea unei fotografii (imagini) digitale

Puteţi efectua o fotografie digitală sau să scanaţi cu un scaner digital o fotografie recentă (realizată în ultimele șase luni de zile) tipărită, atâta timp cât corespunde tuturor specificaţiilor descrise mai jos. Fotografiile pentru DV trebuie sa aiba aceeasi calitate si compozitie cu fotografiile pentru viza US. Puteti vedea aici cateva exemple de fotografii care sunt acceptate. Nu transmiteți o fotografie mai veche de șase luni sau o fotografie care nu întrunește specificaţiile standard explicate mai jos. Transmiterea aceleiași fotografii folosite pe cererea de înregistrare dintr-un an anterior sau a unei fotografii care a fost modificată în orice fel sau a unei fotografii care nu întrunește specificaţiile explicate mai jos vă va face ineligibil pentru o viză DV.

Fotografia sau imaginea digitala trebuie sa fie :

» color.
» clare.
» Dimensionate astfel încât imaginea capului persoanei din poză să fie între 1 inci și 1 3/8 inci (22 mm și 35 mm) sau să fie între 50% şi 69% din înălţimea totală a imaginii de la bărbie până la creștetul capului.
» facuta in ultimile 6 luni pentru a reflecta imaginea dvs. actuala.
» facuta in fata unui fundal neutru, deschis la culoare (alb sau nuante de gri foarte deschis).
» facuta cu toata faţa persoanei, care să privească direct spre cameră.
» Cu o expresie facială neutră și ambii ochi deschiși.
» facuta in hainele uzuale pe care le purtati zilnic.
» Fără uniforme, cu excepția îmbrăcăminții religioase care este purtată zilnic.
» Nu purtati pălării sau acoperăminte care obtureaza parul sau linia parului, decat daca sunt purtate zilnic din convingeri religioase. Toata faţa trebuie sa fie vizibila iar partea care acopera capul nu trebuie sa proiecteze nici un fel de umbre pe faţa.
» nu sunt acceptate castile de tip wireless hands-free sau orice alt dispozitiv din aceasta categorie
» nu trebuie să purtati ochelari.
» daca purtati aparat auditiv sau dispozitive similare, puteti sa le pastrati in poza.


Puteţi vedea aici modele de fotografii

Fotografiile copiate sau scanate dupa permisul de conducere sau alte acte de identitate nu sunt acceptate. In plus, nu sunt admise fotografiile de slaba calitate, facute neprofesional, fotografii din ziare sau reviste, fotografii facute la automatele de fotografii la minut de slaba calitate sau luate cu telefoanele mobile cu rezolutie mica, fotografiile in care apare tot corpul persoanei fotografiate.

Ca parte a procesului de aplicare, trebuie sa atasati o fotografie digitala. Fişierul cu fotografia digitală trebuie să fie:
» în formatul JPEG – extensia fişierului: .jpg
» mărimea egala sau mai mica de 240 kilobiţi (240KB).
» de formă pătrată (înălţimea trebuie să fie egală cu lăţimea)
» dimensiunea de 600 x 600 pixeli

Doriti sa scanati o fotografie existenta? In plus fata de specificatiile pentru fotografiile digitale, fotografia existenta trebuie sa fie:
» 2 x 2 inch (51 x 51 mm)
» Scanata la o rezoluţie de 300 pixeli per inch (12 pixeli per mm)

Realizarea fotografiilor pentru copii mici sau nou-nascuti

Cand realizati o fotografie pentru copii mici sau nou-nascuti, nici o alta persoana nu trebuie sa apara in fotografie si copilul trebuie sa priveasca inspre aparatul foto cu ochii deschisi.

Sfat 1: Asezati copilul pe spate intins pe o paturica de culoare alba sau gri deschis. Aceasta pozitie va garanteaza ca, capul copilului este sustinut si asigura un fundal pentru fotografie. Asigurati-va ca nu exista nici un fel de umbre pe fata copilului, mai ales daca realizati fotografia de deasupra si copilul sta culcat.

Sfat 2: Acoperiti un scaun de masina cu o paturica de culoare alba sau gri deschis si realizati fotografia copilului stand in scaunul de masina. In acest fel capul copilului este sustinut si sta in pozitie verticala.
(vezi -> Poze copii mici acceptate la loteria vizelor DV)

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 1-4