Instructiuni DV-2025 – Prezentare generală a programului

Departamentul de Stat administrează anual programul de imigrare “Diversity Visa” mandatat de Congresul S.U.A. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naţionalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranţi cunoscută ca imigranţi DV (“diversity immigrants”), din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei. Pentru anul fiscal 2025, vor fi disponibile 55.000 de vize DV. Nu se percepe nicio taxă de înregistrare în programul DV.

Participanţii care sunt selecţionaţi prin loterie (“selectees”) trebuie să îndeplinească cerinţe simple, dar stricte, pentru a se putea califica pentru o viză DV. Departamentul de Stat determină persoanele selecționate printr-o tragere la sorţi aleatorie făcută de un computer. Departamentul de Stat distribuie vizele DV pe şase regiuni geografice şi nicio ţară nu poate primi într-un an mai mult de şapte la sută din numărul total de vize DV.

Pentru DV-2025, persoanele născute în următoarele ţări nu se califică să participe, deoarece mai mult de 50.000 de nativi ai acestor ţări au imigrat in Statele Unite în ultimii cinci ani:

Bangladesh, Brazilia, Canada, China (inclusiv Regiunea Administrativă Specială Honk Kong), Columbia, Republica Dominicană, El Salvador, Haiti, Honduras, India, Jamaica, Mexic, Nigeria, Pakistan, Filipine, Coreea de Sud, Venezuela şi Vietnam.

Persoanele născute în Regiunea Administrativă Specială Macau şi Taiwan se califică.

Citeste mai departe » Criterii de calificare