Instructiuni DV-2025 – Completarea Cererii dvs. de Înregistrare Electronică în Programul DV-2025

Transmiteţi Formularul de Înregistrare Electronică (formularul de înregistrare E-DV sau DS-5501) online la dvprogram.state.gov. Nu vom accepta înregistrările incomplete. Nu există nicio taxă pentru transmiterea formularului de înregistrare în programul DV. Va rugam sa folositi o versiune de browser actualizata cand trimiteti aplicatia; este foarte probabil ca versiunile vechi de browser (de exemplu Internet Explorer 8) sa intampine probleme cu sistemul DV online.

Vă sfătuim cu tărie să completaţi singur formularul de participare, fără niciun “consultant de viză”, „agent de viză” sau alt intermediar care se oferă să vă ajute. Dacă totuşi o persoană vă ajută, dvs. trebuie să fiţi prezent atunci când se completează cererea pentru a putea da răspunsurile corecte la întrebări şi a obţine pagina de confirmare şi numărul de confirmare. Este extrem de important să păstrați pagina dvs. de confirmare şi numărul unic de confirmare. Se știe că facilitatori de vize fără scrupule îi ajută pe participanți cu aplicatiile lor, păstrează pagina de confirmare imprimată și apoi cer mai mulți bani în schimbul numărului de confirmare. Fără aceste informaţii nu veţi putea accesa sistemul online care vă va informa despre statutul înregistrării dvs. Fiţi cu băgare de seamă dacă altcineva se oferă să păstreze aceste informaţii în locul dvs. Dvs. ar trebui să păstraţi și accesul la contul de e-mail listat în cererea dvs. E-DV. Vezi secţiunea Întrebări Frecvente pentru mai multe informaţii despre fraude legate de programul DV.

După ce aţi transmis cererea de înregistrare completă, veţi vedea o pagină de confirmare conţinând numele dvs. şi un număr de confirmare unic. Tipăriţi această pagină de confirmare pentru evidenţele dvs. Începând cu 4 mai 2024, veţi putea verifica statutul înregistrării dvs. întorcându-vă la pagina dvprogram.state.gov, daţi clic pe Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) şi introduceţi numărul unic de confirmare şi datele personale. Trebuie să folosiți pagina de internet Entrant Status Check pentru a verifica dacă ați fost selecționat pentru programul DV-2025 și, dacă ați fost selecționat, pentru a obține instrucțiuni despre solicitarea vizei. Guvernul S.U.A. nu vă va informa în mod direct. Entrant Status Check este singura sursă pentru instrucțiuni despre cum să procedați mai departe cu solicitarea dvs. de viză. Dacă sunteți selecționat și ați trimis cererea dvs. de viză și documentele necesare, va trebui să accesați Entrant Status Check pentru a afla data dvs. de programare la interviul de viză de imigrare. Pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie, vă rugăm revedeţi Întrebări frecvente.

Pentru a completa cererea de înregistrare, trebuie să furnizați toate informațiile următoare. Dacă nu veți include corect toate informațiile solicitate veți fi ineligibil pentru o viză DV.

1. Nume – nume de familie, primul prenume, al doilea prenume – exact ca în paşaportul dvs. (de exemplu, dacă în pașaport este trecut numai prenumele si numele dvs. de familie, vă rugăm să treceți întâi numele de familie și apoi prenumele. Dacă în pașaport este trecut prenumele dvs., un al doilea prenume și numele de familie, vă rugăm să le listați în ordinea următoare: numele de familie, prenumele, al doilea prenume). Dacă aveți numai un singur nume, trebuie să fie introdus ca nume de familie.

2. Sexul – masculin sau feminin.

3. Data nașterii – zi, lună, an.

4. Oraşul în care v-aţi născut.

5. Ţara în care v-aţi născut – Folosiţi numele ţării care este utilizat în prezent pentru locul în care v-aţi născut.

6. Ţara de eligibilitate pentru programul DV – Ţara dvs. de eligibilitate va fi în mod normal aceeaşi cu ţara în care v-aţi născut. Ţara dvs. de eligibilitate nu are legătură cu ţara în care locuiţi sau țara a cărei naționalitate o aveți, dacă este diferită de țara în care v-ați născut. Dacă v-aţi născut într-o ţară care nu este eligibilă pentru programul DV, vă rugăm să revizuiţi Întrebări frecvente pentru a vedea dacă există o altă modalitate pentru a fi eligibil.

7. Fotografie (fotografii) participant(ți) – Fotografii recente (realizate în ultimele șase luni de zile) pentru dvs., soţ/soţie şi toţi copiii listaţi în cererea de participare. Vezi Transmiterea unei Fotografii Digitale pentru specificaţii tehnice şi de compoziţie. Nu aveţi nevoie să includeţi o fotografie pentru soţul/soţia sau copilul care este deja cetăţean american sau rezident permanent, dar nu veţi fi penalizat dacă o veţi face.

Fotografiile trebuie să îndeplinească aceleași standarde ca și fotografiile pentru viza SUA. Nu veți fi eligibil pentru o viza DV dacă fotografiile pentru dvs. și membrii familiei dvs. nu îndeplinesc pe deplin aceste specificații sau au fost manipulate/modificate în vreun fel. Folosirea aceleiași fotografii pe care ați prezentat-o deja pe cererea de înregistrare din anii trecuti, va duce la descalificare. Vezi Transmiterea unei Fotografii Digitale pentru mai multe informaţii.

8. Adresa de corespondenţă – Nume
Adresa (strada, număr, bloc, apartament)
Oraşul/Comuna
Judeţul
Codul Poştal
Ţara

9. Ţara unde locuiţi în prezent.

10. Numărul de telefon (opţional).

11. Adresa de e-mail – furnizaţi o adresă de e-mail la care aveţi acces direct, și la care, în continuare, veți avea acces direct după ce vom notifica persoanele selecționate anul viitor în mai. Dacă înregistrarea dvs. va fi selecţionată şi veţi răspunde înştiinţării din Entrant Status Check, veţi primi ulterior un mesaj prin e-mail de la Departamentul de Stat prin care sunteţi înştiinţat că informaţii specifice despre interviul de viză de imigrare sunt disponibile în Entrant Status Check. Departamentul de Stat nu vă va trimite niciodată un e-mail prin care să vă anunţe că aţi fost selecţionat în programul DV. Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie.

12. Nivelul de educaţie cel mai înalt pe care l-aţi atins până în acest moment: (1) Doar şcoala generală, (2) Liceu, fără diplomă, (3) Diplomă de bacalaureat, (4) Şcoală profesională, (5) Câteva cursuri universitare, (6) Diplomă universitară, (7) Câteva cursuri post-universitare, (8) Diplomă de Master, (9) Câteva cursuri post-universitare pentru doctorat, şi (10) Diplomă de Doctor (PhD). Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre cerinţele educaţionale.

13. Statutul marital în prezent – (1) Necăsătorit, (2) căsătorit și soțul/soția NU ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A., (3) căsătorit și soțul/soția ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A., (4) divorţat, (5) văduv, sau (6) separat legal. Introduceţi numele, data naşterii, sexul, oraşul/localitatea de naştere, ţara de naştere a soţului/soţiei şi o fotografie a soţului/soţiei care să întrunească aceleaşi specificaţii tehnice ca şi fotografia dvs.

Omiterea înregistrării soţului/soţiei eligibil(e), sau adaugarea unei alte persoane care nu este soţul/soţia aplicantului principal, va conduce la descalificarea aplicantului principal DV şi refuzul eliberării vizelor derivative tuturor persoanelor din caz. Trebuie să listaţi soţul/soţia chiar dacă acum sunteți separat(ă) de ea/el, cu excepția cazului în care sunteți separați legal. Separat legal este un acord/aranjament cand un cuplu ramane casatorit dar partenerii locuiesc separat, respectand un ordin judecătoresc. Daca dvs. si sotul/sotia dvs. sunteti separati legal, sotul/sotia nu va fi indreptatit/a sa emigreze cu dvs. in cadrul programului Diversity Visa. Nu veți fi penalizat dacă alegeți să listați numele soțului/soției de care sunteți separat legal. Dacă nu sunteți separat legal printr-o hotărâre judecătorească, trebuie să listați soțul/soția chiar dacă intenționați să divorțați înainte de a solicita viza în programul Diversity Visa sau soțul sau soția dvs. nu intenționează să imigreze.

Dacă soțul/soția dvs. este cetățean al S.U.A. sau rezident permanent, nu îl/o includeți în cererea de înregistrare. Soțul/soția care este deja cetățean al S.U.A. sau rezident permanent al S.U.A. nu va avea nevoie şi nu i se va elibera o viză. De aceea, dacă selectați pe cererea de înregistrare “căsătorit(ă) și soția/soțul ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A.”, nu vi se va cere să furnizați informații despre soț/soție. Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre membrii familiei.

14. Numărul copiilor – Listaţi numele, data naşterii, sexul, oraşul/localitatea de naştere şi ţara de naştere pentru toţi copiii în viaţă, necăsătoriţi, cu vârsta sub 21 de ani, indiferent dacă locuiesc sau nu cu dvs. sau daca intenţionează să vă însoţească sau să vă urmeze în cazul în care veţi imigra în Statele Unite. Transmiteţi fotografii individuale pentru fiecare dintre copiii dvs. folosind aceleaşi specificaţii tehnice ca şi în cazul fotografiei dvs.

Fiţi sigur că includeţi:

  • toţi copiii naturali, în viaţă;
  • toţi copiii adoptaţi legal, în viaţă; şi,
  • toţi copiii vitregi, în viaţă, care sunt necăsătoriţi şi sub 21 de ani la data la care completaţi cererea de înregistrare, chiar dacă dvs. nu mai sunteţi căsătorit cu părintele copilului, şi chiar dacă în prezent copilul nu locuieşte cu dvs. şi/sau nu va imigra cu dvs.

Copiii căsătoriţi şi copiii cu vârsta de peste 21 de ani la data la care completați cererea de înregistrare nu se califică pentru programul DV. Totuşi, în anumite situaţii, legea americană “Child Status Protection Act” protejează vârsta copiiilor care împlinesc 21 de ani înainte de data eliberării vizei. Dacă înregistrarea dvs. în programul DV este făcută înainte de împlinirea vârstei de 21 de ani a copilului necăsătorit şi copilul împlineşte 21 de ani înainte de data eliberării vizei, există posibilitatea ca, din punct de vedere al procesării vizei, el/ea să fie considerat/ă ca şi cum ar fi sub 21 de ani.

Un copil care este deja cetăţean american sau rezident permanent al S.U.A. nu necesită și nu va primi o viză DV; dvs. nu veţi fi penalizat dacă îl veţi include sau dacă veţi omite să îl includeţi în cererea de înregistrare.

Omiterea înregistrării tuturor copiilor care se califică, sau inregistrarea cuiva care nu este copilul dvs., va conduce la descalificarea solicitantului principal şi refuzul vizelor derivative tuturor persoanelor din caz. Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre membrii familiei.

Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre completarea cererii de înregistrare în programul DV-2025.

Citeste mai departe » Selecţionarea participanţilor