Instructiuni DV-2025 – Selecţionarea participanţilor

Pe baza vizelor disponibile alocate pentru fiecare regiune şi ţară, Departamentul de Stat va selecta în mod aleatoriu persoane fizice, prin intermediul computerului, dintre toate formularele de înregistrare calificate. Toţi participanţii în programul DV-2025 vor trebui să acceseze pagina de web E-DV la Entrant Status Check introducând numărul unic de confirmare păstrat în urma înregistrării online pentru DV-2025, pentru a afla dacă înregistrarea lor a fost selecţionată în programul DV. Entrant Status Check va putea fi accesat de pe pagina de web E-DV la adresa dvprogram.state.gov începând cu data de 4 mai 2024 şi cel puţin până la data de 30 septembrie 2025.

Dacă cererea dvs. de înregistrare este selecţionată, veţi fi direcţionat către o pagină de confirmare care vă va furniza instrucţiuni, inclusiv informații despre taxele legate de imigrarea în Statele Unite. Entrant Status Check va fi SINGURUL mod prin care Departamentul de Stat va înștiința persoanele selecţionate în programul DV-2025. Departamentul de Stat nu va expedia scrisori de notificare prin poștă sau nu va înștiința persoanele selecționate prin email. Ambasadele şi consulatele americane nu vor furniza o listă a persoanelor selecţionate. Persoanele care nu au fost selecţionate vor fi de asemenea înştiinţate NUMAI prin intermediul Entrant Status Check. Sunteţi puternic încurajat să accesaţi dvs. Entrant Status Check. Nu vă bazaţi pe altcineva care să verifice în locul dumneavoastră şi care să vă informeze.

Pentru a imigra, persoanele selecționate în programul DV trebuie să poată fi admise pe teritoriul Statelor Unite. Formularul electronic DS-260, Cererea de viză de imigrare și înregistrare ca rezident, și ofițerul consular, în persoană, vă vor cere să răspundeți la întrebări care stabilesc eligibilitatea dvs. din punct de vedere al legii de imigrare americane. Aceste întrebări includ aspecte legate de încălcări ale legii și securității.

Vizele de imigrare ale persoanelor selecționate, inclusiv ale membrilor familiilor lor, trebuie eliberate până la data de 30 septembrie 2025. Sub niciun motiv Departamentul de Stat nu poate elibera vizele DV și USCIS nu poate aproba cererile de ajustare a statutului după această dată, şi nici membrii familiei nu pot obţine vize DV după această dată pentru a urma solicitantul principal în Statele Unite.

Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre procesul de selectare.

Citeste mai departe » Transmiterea unei fotografii (imagini) digitale