Instructiuni DV-2025 – Intrebari frecvente 9-12

COMPLETAREA ÎNREGISTRĂRII ELECTRONICE ÎN CADRUL PROGRAMULUI DV

9. Când pot trimite înregistrarea mea?

Perioada de înregistrare pentru DV-2025 va începe la orele 12:00 la amiază, ora de vară a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de miercuri 4 octombrie 2023 şi se va încheia la orele 12:00 la amiază, ora standard a Coastei de Est a Statelor Unite (EST)(GMT-5) ale zilei de marti 7 noiembrie 2023. În fiecare an, milioane de oameni trimit înregistrări. Stabilirea perioadei de înscriere între aceste date dă posibilitatea celor selecţionaţi să fie anunţaţi în timp util şi acordă suficient timp solicitanţilor de vize şi ambasadelor şi consulatelor noastre pentru a pregăti şi completa cazurile pentru eliberarea vizelor.

Sunteţi încurajaţi să vă înscrieţi la începutul perioadei de înscriere. Cererea excesivă către sfârşitul perioadei de înscriere poate încetini sistemul. Nicio cerere de înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 la amiază, ora Coastei de Est a Statelor Unite ale zilei de marti, 7 noiembrie 2023.

10. Mă aflu în Statele Unite. Pot participa la programul DV?

Da, un solicitant se poate afla în Statele Unite sau într-o altă ţară şi cererea de înregistrare poate fi trimisă de oriunde.

11. Pot să mă înregistrez numai o data în cursul perioadei de înscriere?

Da, legea permite numai o cerere de înregistrare de persoană în cursul fiecărei perioadei de înregistrare. Departamentul de Stat foloseşte o tehnologie sofisticată pentru a detecta înregistrările multiple. Persoanele care trimit mai mult de o cerere de înregistrare vor fi ineligibile pentru o viză DV.


12. Putem soţul/soţia mea şi cu mine să trimitem fiecare o cerere separată?

Da, un soţ şi o soţie pot fiecare să trimită o cerere dacă fiecare îndeplineste cerinţele de calificare. Dacă oricare dintre ei este selecţionat, celălalt este îndreptăţit să aplice ca dependent.

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 13-16