VERIFICARE SELECTARE APLICATIE PENTRU DV-2025

Incepand cu programul DV-2010 se poate verifica online daca aplicatia a fost selectionata sau nu. Toti cei care au aplicat online folosind site-ul oficial de aplicare in perioada 4 octombrie 2023 si 7 noiembrie 2023, pot verifica pe baza confirmarii de primire a aplicatiei de catre organizatori si a altor informatii personale, daca aplicatia trimisa pentru editia DV-2025 a fost selectata de catre organizatori.

Daca nu ati aplicat personal si ati apelat la un intermediar, trebuie sa contactati intermediarul si sa ii cereti sa va furnizeze acest numar (mai jos aveti detalii despre acest numar de confirmare). Acest numar ar fi trebuit sa il aveti deja din partea intermediarului, ca o confirmare ca au trimis aplicatia in numele dvs.

Incepand cu 4 mai 2024 (ora 19:00 in Romania) si pana in data de 30 septembrie 2025, se poate verifica doar online daca aplicatia a fost selectata in cadrul programului DV-2025.
Este important sa pastrati numarul de confimare pana in data de 30 septembrie 2025 pentru ca organizatorii pot aduce modificari ulterioare procedurii de extragere a castigatorilor.

Daca nu aveti numarul de confirmare primit in momentul trimiterii aplicatiei, click aici pentru a citi cum il puteti recupera.

Pasii de urmat pentru verificare:
Pasul 1. Pentru a verifica daca aplicatia a fost selectata, aveti nevoie in primul rand de urmatoarele 3 informatii:
– numarul de confirmare primit in momentul trimiterii aplicatiei. Daca aplicatia a fost trimisa cu succes (in 2023), in urma apasarii butonului “Submit Entry” din cadrul formularului de aplicare, ar fi trebuit sa primiti o pagina de confirmare asa cum este exemplul prezentat in partea stanga (click pe imagine pentru a o largi). Numarul de confirmare (“Confirmation Number”) este alcatuit din 16 caractere, incepe cu 2025 si este urmat de alte 12 caractere, cifre si litere. Acest numar trebuie inscris cu exactitate la Pasul 3.
– numele de familie al aplicantului principal,
– anul de nastere al aplicantului principal.

Pentru a accesa pagina de verificare trebuie sa mergeti la adresa oficiala de participare la programul DV, si anume:

dvprogram.state.gov

unde veti vedea

DV Entrant Status Check
2025 Entrant Status Check
…si mai jos…
Click the link below to check DV-2025 and DV-2024 Entrant Status.
Check Status

si apasati pe butonul Check Status, sau accesati direct link-ul paginii de verificare la…(urmati Pasul 2)

Pasul 2. Accesati urmatorul link:

https://dvprogram.state.gov/ESC

unde veti vedea o pagina asemanatoare celei din stanga (click pe poza pentru a o largi).

Dati click pe “Continue” si… (urmati Pasul 3)

Pasul 3. In aceasta pagina (ca cea prezentata in stanga – click pe imagine pentru a o mari) veti introduce datele mentionate la pasul 1. Si anume:
1 – Confirmation Number: introduceti exact codul de confirmare din 16 caractere, cel care incepe cu 2025 urmat de alte 12 caractere, cifre si litere (exemplu 20257O0DZWY3DOV9). El trebuie introdus intocmai, respectand literele mari/mici, 0 (cifra zero) sau O (litera O).
Exemple:
0 = Numarul Zero (Numarul Zero ingrosat: 20201O0DZWY3DOV9)
O = Litera “O” (Litera “O” ingrosata: 20201O0DZWY3DOV9)

2 – Last / Family Name: introduceti numele de familie al aplicantului principal

3 – Year of Birth: introduceti anul de nastere al aplicantului principal. Numele si anul nasterii trebuie sa fie intocmai cu cele trimise in aplicatie.

4 – Authentication: Pentru a evita verificarile automate, a fost introdusa o verificare manuala ce necesita introducerea unui cod de securitate de la tastatura. Introduceti caracterele (cifre si/sau litere mari si/sau mici) exact in aceeasi ordine in care le vedeti, in spatiul liber. Daca codul de securitate afisat nu este destul de clar, puteti genera un alt cod prin apasarea patratelului din dreapta replaycode. Daca folositi aceasta optiune, introduceti noul cod generat.

Cand ati terminat de introdus toate aceste 4 informatii cerute, apasati pe butonul “Submit”. (urmati Pasul 4) Daca ati introdus codul de securitate gresit, veti primi mesajul de eroare “Please enter the code as you see or hear it.” si un nou cod de securitate va fi generat automat. Introduceti noul cod.

Cand ati terminat de introdus noul cod de securitate generat, apasati pe butonul “Submit”. (urmati Pasul 4)
Observatie: Este foarte important sa introduceti datele exacte, cum au fost ele descrise la Pasul 3. Pentru a avea un raspuns corect la Pasul 4, trebuie sa fiti absolut sigur ca toate informatiile introduse sunt exacte. In cazul in care, de exemplu, scrieti anul de nastere 1962 in loc de 1963, sau din numele de familie introdus lipseste o litera, veti primi mesajul ca datele introduse nu corespund cu cele trimise intitial in aplicatia de participare. Deci mare atentie la datele introduse la Pasul 3.

Atentie la numarul de confirmareIn cazul in care primiti de mai multe ori mesajul de eroare “Information entered is not valid. Please review the Confirmation Number, your Last/Family Name, and Year of Birth to ensure you have entered them exactly as they appear on your DV Confirmation Page.” si sunteti sigur ca ati introdus toate datele corect, trebuie sa fiti atenti in mod special la numarul de confirmare. Asa cum se observa si in imaginea din stanga, exista posibilitatea ca unele cifre si litere sa va induca in eroare datorita asemanarii lor. Trebuie sa verificati daca: cifra 0 nu este cumva litera mare O (sau viceversa), cifra 1 nu este cumva litera mare I (sau viceversa), cifra 6 nu este cumva litera mare G (sau viceversa), cifra 8 nu este cumva litera mare B (sau viceversa). Asadar, mare atentie! In exemplul prezentat este un numar de confirmare pentru DV-2014. Acelasi lucru se poate intampla si pentru numerele de confirmare care incep cu 2025.

Entry_Was_Not_SelectedPasul 4. Momentul adevarului. Daca veti vedea mesajul “Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time. Please verify that you have entered all information correctly. You may re-check the Entry status by clicking on the ESC Home Page link below.” inseamna ca aplicatia trimisa pentru DV-2025 nu a fost selectionata (asa cum apare in partea stanga – click pe imagine pentru a o mari). In acest caz nu veti primi nici o alta corespondenta de la organizatori.

Daca credeti ca datele introduse nu au fost corect scrise la Pasul 3, sau pentru a verifica inca o data, puteti sa reluati procesul de verificare prin apasarea pe linkul “ESC Home Page” amplasat in josul paginii, dupa care veti fi redirectat catre pagina de la Pasul 2. De acolo, puteti urma din nou pasii descrisi.

image32In cazul in care veti vedea mesajul “Dear [numele dumneavoastra], You are among those randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2025 (October 1, 2024 to September 30, 2025). Selection does not guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than the number of visas available. Please retain this letter and take it with you to your visa interview…”, inseamna ca aplicatia trimisa pentru DV-2025 a fost selectionata pentru o procesare ulterioara si va fi afisata o scrisoare care va contine informatii cu privire la pasii care trebuiesc urmati in continuare (asa cum apare in partea stanga, dar din motive de securitate, partile importante au fost mascate cu patrate de culoare neagra – imaginea este doar cu titlu informativ, versiunea finala poate sa fie diferita fata de ce apare aici).

Dupa ce veti primi notificarea si prin email, urmeaza sa trimiteti formularul online DS-260 dupa care, in functie de cat de mare sau mic este confirmation number (CN), organizatorii va vor trimite mai repede sau mai tarziu un mesaj email in care va vor cere sa trimiteti prin email documentele de care au nevoie in format electronic (documente care sa confirme informatiile trimise in formularul DS-260) iar cu 4-6 saptamani inainte de data interviului, un alt mesaj email in care va va indruma sa mergeti online pentru a vedea detaliile intalnirii si informatii despre interviu. Interviurile pentru editia DV-2025 vor incepe in data de 1 octombrie 2024 si se vor termina in data de 30 septembrie 2025.

Daca doriti sa contactati organizatorii – Centrul Consular Kentucky, pentru detalii suplimentare, o puteti face prin email la adresa [email protected] sau puteti sa ii contactati si telefonic la numarul de telefon +1.606-526-7500 (7:15 a.m. – 3:30 p.m. EST).