Recuperare Numar de confirmare Loteria Vizelor

Incepand cu data de 4 mai 2024, se poate recupera numarul de confirmare pentru editia DV-2025. In cazul in care ati pierdut numarul de confirmare primit cu ocazia trimiterii unei aplicatii de participare in cadrul programului Loteria Vizelor, acum este posibil sa il regasiti urmand cativa pasi simpli. Toata procedura se desfasoara online.

Pentru a recupera numarul de confirmare primit pentru participarea in cadrul editiei DV-2025, aveti mai jos pasii de urmat:

Pasul 1. Mergeti la adresa oficiala de verificare a aplicatiilor la programul DV, si anume:

dvprogram.state.gov/ESC/

unde veti vedea o pagina asemanatoare celei din stanga (click pe poza pentru a o largi).

Dati click pe “Continue” si… (urmati Pasul 2)

Pasul 2. In aceasta pagina, ca cea prezentata in stanga – click pe ea pentru a o largi, veti observa un link aflat in sectiunea 1. Confirmation Number si care se numeste Forgot Confirmation Number.

Dati click pe el si… (urmati Pasul 3)
.
.
.
.
.
.
.

Pasul 3. In aceasta pagina (Verify Entrant), ca cea prezentata in stanga – click pe ea pentru a o largi, veti introduce datele de identificare ale aplicantului principal. Si anume:
1 – Diversity Visa Lottery Program Year: Selectati editia pentru care doriti sa recuperati numarul de confirmare. Alegeti anul 2025. Asta inseamna ca ati ales programul de participare DV-2025.
2 – Name: introduceti numele aplicantului principal – Numele de familie (Last/Family Name), Primul nume de botez (First Name), Al doilea nume de botez (Middle Name). Introduceti datele exact cum le-ati introdus atunci cand ati trimis aplicatia de participare la DV-2025 in luna octombrie 2023.
3 – Date of Birth: introduceti luna, ziua si anul de nastere al aplicantului principal, asa cum le-ati introdus si cand ati trimis aplicatia de participare.
4 – Email Address: introduceti Adresa de E-mail asa cum ati introdus-o si cand ati trimis aplicatia de participare.
5 – Authentication: Pentru a evita verificarile automate, a fost introdusa o verificare manuala ce necesita introducerea unui cod de securitate de la tastatura. Introduceti caracterele (cifre si/sau litere mari si/sau mici) exact in aceeasi ordine in care le vedeti, in spatiul liber. Daca codul de securitate afisat nu este destul de clar, puteti genera un alt cod prin apasarea patratelului din dreapta replaycode. Daca folositi aceasta optiune, introduceti noul cod generat.

Cand ati terminat de introdus toate aceste 5 informatii cerute, apasati pe butonul “Submit”. (urmati Pasul 4) Daca ati introdus codul de securitate gresit, veti primi mesajul de eroare “Please enter the code as you see or hear it.” si un nou cod de securitate va fi generat automat. Introduceti noul cod.

Cand ati terminat de introdus noul cod de securitate generat, apasati pe butonul “Submit”. (urmati Pasul 4)

Observatie: Este foarte important sa introduceti datele exacte, cum au fost ele descrise la Pasul 3. Pentru a primi numarul de confirmare la Pasul 4, trebuie sa fiti absolut sigur ca toate informatiile introduse sunt exacte. In cazul in care, de exemplu, scrieti anul de nastere 1962 in loc de 1963, sau din numele introdus lipseste o litera, veti primi mesajul ca datele introduse nu corespund cu cele trimise intitial in aplicatia de participare. Deci mare atentie la datele introduse la Pasul 3.

Pasul 4. Daca veti vedea mesajul “Information entered is not valid. Please review your Diversity Visa Lottery Program Year, Last/Family Name, First Name, Middle Name, Date of Birth, and E-mail Address to ensure that you have entered them exactly as they were entered on your initial application.” ce apare in partea de jos a formularului, inseamna ca datele introduse la Pasul 3 nu sunt conforme cu ceea ce s-a trimis in cadrul aplicatiei pentru participarea in cadrul programului DV-2025.

In acest caz trebuie sa revedeti informatiile introduse, sa corectati erorile pe care le veti observa, sa introduceti noul cod de securitate generat si sa apasati butonul “Submit” din nou.

Daca toate datele introduse sunt corecte, numarul de confirmare va fi afisat. Pentru editia DV-2025, codul de confirmare este alcatuit din 16 caractere, incepe cu 2025 si este urmat de alte 12 caractere, cifre si litere (exemplu 20251O0DZWY3DOV9).

Folosind acest numar puteti verifica daca aplicatia trimisa in cadrul editiei DV-2025 a fost selectata sau nu. Pentru a face acest lucru, urmati link-ul VERIFICARE SELECTARE APLICATIE PENTRU DV-2025