Instructiuni DV-2018 – Intrebari frecvente 22-25

22. Am apăsat butonul “Submit” dar nu am primit un număr de confirmare. Dacă voi trimite o nouă cerere de înregistrare, voi fi descalificat?

Dacă nu ați primit un număr de confirmare, cererea dvs. nu a fost înregistrată. Va trebui să trimiteți o nouă cerere de înregistrare. Aceasta nu va fi considerată un duplicat. Odată ce ați primit un număr de înregistrare, nu mai retrimiteți informațiile dvs.

SELECŢIONAREA

23. Cum ştiu dacă am fost selecţionat?

Trebuie să folosiţi numărul dumneavoastră de confirmare pentru a accesa Entrant Status Check disponibil pe website-ul E-DV la adresa dvlottery.state.gov începând cu data de 2 mai 2017 şi până la 30 septembrie 2018. Entrant Status Check este singurul mijloc prin care veţi fi înştiinţat de către Departamentul de Stat dacă sunteţi selecţionat, prin care vi se vor furniza instrucţiuni suplimentare referitoare la aplicaţia de viză şi veţi fi înştiinţat despre data şi ora interviului dumneavoastră de viză. Pentru a se asigura că se vor folosi toate vizele disponibile, Departamentul de Stat va putea folosi Entrant Stratus Check pentru a înștiința selecționați adiționali după data de 2 mai 2017. Păstrați numărul de confirmare până la 30 septembrie 2018 pentru orice actualizări. Singurul website autorizat de Departamentul de Stat pentru înregistrarea oficială online în programul Diversity Visa şi Entrant Status Check este dvlottery.state.gov.

Departamentul de Stat NU vă va contacta pentru a vă înştiinţa că aţi fost selecţionat. (Vezi întrebarea #24).

24. Cum voi şti dacă nu am fost selecţionat? Voi fi înştiinţat?

Departamentul de Stat NU vă va contacta pentru a vă înştiinţa că nu aţi fost selecţionat. Va trebui să folosiți Entrant Status Check pentru a verifica dacă ați fost selcționat. Puteţi verifica statutul înregistrării dumneavoastră pentru DV-2018 prin Entrant Status Check pe website-ul E-DV începând cu 2 mai 2017 până pe 30 septembrie 2018. Păstraţi numărul dvs. de confirmare cel puţin până pe data de 30 septembrie 2018. (Informaţii despre statutul înregistrărilor pentru programul DV din anul precedent, DV-2017, sunt disponibile online începând cu 3 mai 2016 până pe 30 septembrie 2017.)

25. Ce se întâmplă dacă îmi pierd numărul de confirmare?

Aveţi nevoie de numărul dvs. de confirmare pentru a accesa informaţiile prin Verificarea Statutului Înregistrării. O aplicaţie este acum disponibilă prin Verificarea Statutului Înregistrării (Entrant Status Check – ESC) pe pagina E-DV care vă va permite să recuperaţi numărul dvs. de confirmare prin adresa de email prin care v-aţi înregistrat introducând anumite date personale pentru a vă confirma identitatea.

Ambasadele sau Consulatele S.U.A. şi Centrul Consular Kentucky (KCC) nu pot să verifice pentru dvs. statutul de selecţie şi nici să vă furnizeze numărul de confirmare în mod direct (altfel decât prin aplicaţia Verificarea Statutului Înregistrării). Departamentul de Stat NU vă poate pune la dispoziţie o listă a persoanelor selecţionate să continue procesul de viză.

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 26-30