Instructiuni DV-2025 – Intrebari frecvente 34-37

INELIGIBILITĂŢI

34. În calitate de solicitant de viză DV pot primi o derogare (waiver) pentru orice motiv de ineligibilitate? Cererea mea de derogare (waiver) este procesată în mod special?

Solicitanţii DV sunt supuşi tuturor prevederilor legale care îi împiedică să primească vize de imigrare specificate în legea de imigrare a SUA (Immigration and Nationality Act). Nu sunt prevederi speciale pentru derogarea de la oricare din secţiunile care împiedică obţinerea unei vize de imigrare în afara celor prevăzute în mod normal de legea de imigrare şi nu sunt modalităţi speciale de procesare a cererilor de derogare. Unele prevederi generale de procesare a cererilor de derogare pentru persoane care au rude apropiate care sunt cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi ai S.U.A. se pot de asemenea, aplica şi solicitanţilor de vize DV, dar constrângerile de timp în cadrul programului DV pot face dificil pentru solicitanţi să beneficieze de astfel de prevederi.

ALERTE DESPRE FRAUDELE SI ESCROCHERIILE LEGATE DE PROGRAMUL DV

35. Cum pot anunţa o fraudă pe internet sau primirea de mesaje electronice nesolicitate?

Vă rugăm să vizitaţi pagina de internet econsumer.gov găzduită de Comisia Federală de Comerţ (Federal Trade Commission) în cooperare cu agenţiile de protecţie a consumatorului din 17 ţări. Puteţi raporta frauda şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI) la Internet Crime Complaint Center. Pentru a face o plângere referitoare la primirea de mesaje electronice nesolicitate, vă rugăm să consultaţi pagina de internet Department of Justice Contact Us.

STATISTICI DV

36. Câte vize vor fi eliberate în DV-2024?

Prin lege, sunt disponibile maxim 55.000 de vize în fiecare an pentru persoanele care se califică.

GENERALITĂŢI

37. Dacă obţin o viză prin programul DV, mă va ajuta Guvernul S.U.A. să achit costul biletului de avion către Statele Unite, să îmi găsesc o locuinţă sau un loc de muncă, sau/şi îmi va oferi asistenţă medicală sau alte subsidii până când sunt complet stabilit?

Nu. Guvernul S.U.A. nu vă oferă niciunul dintre aceste servicii dacă primiţi o viză prin programul DV. Dacă sunteţi selecţionat să solicitaţi o viză DV, vi se va cere să prezentaţi dovada că nu veţi cădea în sarcina guvernului american din punct de vedere financiar, înainte de a vi se elibera o viză. Dacă sunteți selecționat și depuneți o aplicație pentru o viză DV, trebuie să vă familiarizați cu reglementările Departamentului de Stat despre cum este evaluat faptul de a deveni o sarcină publică și ce dovezi puteți prezenta pentru a demonstra că dvs. nu veți cădea în sarcina guvernului american.

Citeste mai departe » LISTA ŢĂRILOR/ZONELOR PE REGIUNI GEOGRAFICE AI CĂROR NATIVI SUNT ELIGIBILI PENTRU DV-2025