Instructiuni DV-2019 – Transmiterea unei fotografii (imagini) digitale

Puteţi efectua o fotografie digitală sau să scanaţi cu un scaner digital o fotografie recentă (realizată în ultimele șase luni de zile) tipărită, atâta timp cât corespunde specificaţiilor tehnice şi de compoziţie descrise mai jos. Testaţi fotografia dvs. accesând linkul de validare a fotografiei de pe website-ul E-DV care furnizează consultanţă tehnică adiţională despre compoziţia fotografiei şi dă exemple de fotografii care sunt sau nu sunt acceptate. Nu transmiteți o fotografie veche. Transmiterea aceleiași fotografii folosite pe cererea de înregistrare din anii trecuti, a unei fotografii care a fost alterata/retusata, sau a unei fotografii care nu respecta cerintele de mai jos, va duce la descalificare.

Fotografiile trebuie să aibă o adâncime de culoare de 24 biţi. Dacă folosiţi un scanner, setările trebuie să fie pentru modul de culoare 24-bit sau True Color. Vedeţi cerinţele adiţionale de scanare mai jos.

Specificaţii de compoziţie:

Poziţia Capului
o Persoana fotografiată trebuie să privească direct spre cameră.
o Capul persoanei fotografiate nu trebuie să fie înclinat spre spate, în jos sau lateral.
o Dimensiunea capului persoanei sau regiunea feţei (măsurată din creştetul capului, incluzând părul, până la marginea bărbiei) trebuie să fie între 50% şi 69% din înălţimea totală a imaginii. Înălţimea la care sunt poziţionaţi ochii (măsurată de la baza fotografiei până la nivelul ochilor) trebuie să fie între 56% şi 69% din înălţimea totală a imaginii.

Model de fotografie digitală
templ3
Puteţi vedea aici modele de fotografii

Fundal de culoare deschisă
o Persoana fotografiată trebuie să stea în faţa unui fundal neutru, deschis la culoare.

Focalizare
o Fotografia trebuie să fie focalizată.

Fără ochelari
o Persoana fotografiată nu trebuie să poarte ochelari sau alte obiecte decorative care obturează faţa.

Fără acoperăminte sau pălării
o Acoperăminte sau pălării purtate din convingeri religioase sunt acceptate, dar acoperământul nu poate obtura nicio porţiune a feţii. Nu pot fi purtate accesorii tribale sau de alt fel pentru cap, care nu sunt în mod specific religioase prin natura lor. Fotografiile personalului militar, aviatic sau de alt fel, care poartă pălării ale uniformei respective, nu vor fi acceptate.

Citeste mai departe » Specificaţii tehnice