Instructiuni DV-2025 – Intrebari frecvente 13-16

13. Ce membri de familie trebuie să includ pe cererea de înregistrare DV?

Soţ/Soţie: Dacă sunteți căsătorit(ă) legal trebuie să listaţi soţul sau soţia dumneavoastră indiferent dacă locuieşte sau nu împreună cu dumneavoastră sau dacă intenţionează să imigreze în Statele Unite. Trebuie să listaţi soţul/soţia chiar dacă în prezent sunteţi separaţi, cu excepţia cazului în care sunteţi separaţi legal. Separat legal este un acord/aranjament cand un cuplu ramane casatorit dar partenerii locuiesc separat, respectand un ordin judecătoresc. Daca dvs. si sotul/sotia dvs. sunteti separati legal, sotul/sotia nu va fi indreptatit/a sa emigreze cu dvs. in cadrul programului Diversity Visa. Nu veti fi penalizat/a daca veti alege sa introduceti numele sotului/sotiei cu care sunteti separat/a legal. Daca nu sunteti separat/a legal printr-un ordin judecatoresc, va trebui sa introduceti numele sotului/sotiei chiar daca planuiti sa divortati inainte de a aplica pentru viza. Omiterea înregistrării soţului/soţiei eligibil(e) este motiv pentru descalificare. Dacă sunteţi divorţat sau dacă soţul/soţia este decedat/ă, nu trebuie să treceţi numele fostului soţ/fostei soţii.

Singura excepție a acestei cerințe este dacă soţul/soţia dvs. este deja cetățean sau rezident permanent al S.U.A. Dacă soţul/soţia este deja cetățean sau rezident permanent al S.U.A. nu va avea nevoie și nu i se va elibera o viză DV. Așadar, dacă pe cererea dvs. selectați opțiunea “căsătorit și soțul/soția mea ESTE cetățean sau rezident al S.U.A.,“ nu veți mai putea include alte informații despre soția/soțul dvs.

Copii: Trebuie să listaţi TOŢI copiii dvs., în viaţă, care sunt necăsătoriţi şi au vârsta sub 21 de ani la data înregistrării DV inițiale, indiferent dacă sunt copiii dumneavoastră naturali, copiii dumneavoastră vitregi (chiar dacă acum sunteţi divorţat de părintele acelui copil), copiii soţului/soţiei dumneavoastră sau copiii pe care i-aţi adoptat în conformitate cu legile ţării dumneavoastră. Listaţi toţi copiii sub 21 de ani la momentul înregistrării dumneavoastră electronice, chiar dacă nu mai locuiesc cu dumneavoastră sau nu intenţionaţi ca aceştia să emigreze în cadrul programului DV. Nu trebuie să treceţi copiii care sunt deja cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi ai Statelor Unite, dar nu veţi fi penalizaţi dacă o faceţi.

Părinţii şi fraţii/surorile aplicantului nu se califică să primească vize DV ca dependenţi şi nu trebuie incluşi pe cererea de participare.

Dacă listaţi membri de familie pe cererea dvs. de participare, aceştia nu sunt obligati să solicite viză sau să imigreze sau să călătorească cu dvs. Totuşi, dacă omiteţi să includeţi un membru de familie eligibil pe cererea dvs. de participare şi ulterior îl listaţi pe formularele de cerere de viză, cazul dvs. va fi descalificat şi niciunul dintre dvs. nu va putea primi viză. Aceasta se aplică doar acelor persoane care erau membri de familie la data când cererea de participare a fost trimisă, nu celor dobândiţi ulterior. Soţul/soţia dvs., dacă se califică să participe, poate să trimită o cerere de înregistrare separată chiar dacă este listată pe cererea dvs. de participare, atâta timp cât ambele cereri de înregistrare includ detalii despre toţi dependenţii din familia dvs. (Vezi întrebarea #12.)

14. Trebuie să trimit cererea de participare personal sau poate altcineva sa o trimită în numele meu?

Sunteţi încurajat să pregătiţi şi să trimiteţi propria înregistrare, dar puteti sa si apelati la altcineva care o poate trimite în numele dvs. Indiferent dacă vă trimiteţi propria cerere de înregistrare sau un avocat, un prieten, o rudă sau altcineva o trimite în numele dvs., numai o singură cerere poate fi trimisă în numele dumneavoastră. Dumneavoastră, ca persoana care se înscrie în program sunteţi responsabil pentru a vă asigura că informaţiile de pe cererea de înscriere sunt corecte şi complete; cererile de înregistrare care nu sunt corecte sau complete pot fi descalificate. Persoanele care se înscriu în program trebuie să-şi păstreze numărul de confirmare unic pentru a putea verifica în mod independent statutul înregistrării folosind Entrant Status Check la dvprogram.state.gov. Participanții trebuie să-și păstreze posibilitatea de a accesa adresa de e-mail folosită la înregistrare online E-DV.

15. Sunt deja înregistrat pentru o viză de imigrare într-o altă categorie. Pot să aplic şi pentru programul DV?

Da.

16. Pot să descarc şi să salvez formularul de înregistrare E-DV într-un program de procesare de text sau alt program şi să îl completez mai târziu?

Nu, nu veţi putea salva formularul într-un alt program pentru a îl completa şi trimite ulterior. Formularul E-DV este numai un formular web. Trebuie să completaţi informaţiile şi să îl trimiteţi cât timp sunteţi conectat la internet.

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 17-21