Instructiuni DV-2023 – Intrebari frecvente 9-12

COMPLETAREA ÎNREGISTRĂRII ELECTRONICE ÎN CADRUL PROGRAMULUI DV

9. Când pot trimite înregistrarea mea?

Perioada de înregistrare pentru DV-2023 va începe la orele 12:00 la amiază, ora de vară a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de miercuri 6 octombrie 2021 şi se va încheia la orele 12:00 la amiază, ora standard a Coastei de Est a Statelor Unite (EST)(GMT-5) ale zilei de marti 9 noiembrie 2021. În fiecare an, milioane de oameni trimit înregistrări. Stabilirea perioadei de înscriere între aceste date dă posibilitatea celor selecţionaţi să fie anunţaţi în timp util şi acordă suficient timp solicitanţilor de vize şi ambasadelor şi consulatelor noastre pentru a pregăti şi completa cazurile pentru eliberarea vizelor.

Sunteţi încurajaţi să vă înscrieţi la începutul perioadei de înscriere. Cererea excesivă către sfârşitul perioadei de înscriere poate încetini sistemul. Nicio cerere de înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 la amiază, ora Coastei de Est a Statelor Unite ale zilei de marti, 9 noiembrie 2021.

10. Mă aflu în Statele Unite. Pot participa la programul DV?

Da, un solicitant se poate afla în Statele Unite sau într-o altă ţară şi cererea de înregistrare poate fi trimisă de oriunde.

11. Pot să mă înregistrez numai o data în cursul perioadei de înscriere?

Da, legea permite numai o cerere de înregistrare pentru sau în numele fiecărei persoane în cursul fiecărei perioadei de înregistrare. Departamentul de Stat foloseşte o tehnologie sofisticată pentru a detecta înregistrările multiple. Dacă trimiteţi mai mult de o cerere de înregistrare veţi fi descalificat.

12. De ce am nevoie de pasaport pentru a aplica la programul DV? Exista unele exceptii?

Necesitatea unui pasaport valid, neexpirat, adauga un plus de securitate procesului de desfasurare a loteriei si ajuta la protectia aplicatei tale. Aceasta regula nu se aplica copiilor sau partenerului aplicantului principal. Pasaportul trebuie sa fie valid pentru deplasarile internationale. Pașapoartele interne, eliberate de anumite țări, nu sunt valabile pentru înregistrarea în programul DV.

Excepțiile de la cerința pașaportului: Regulamentul Departamentului de Stat prevede trei excepții limitate de la cerința pașaportului. Aceste excepții sunt pentru: persoanele fără cetățenie, cetățenii țărilor controlate de regimuri comuniste care nu pot obține un pașaport eliberat de guvernul țării controlate de un regim comunist și beneficiarii unor derogări individuale aprobate de Secretarul Securității Interne și de Secretarul de Stat. Dacă ați selecționat una dintre aceste excepții pe cererea dvs. de participare DV, vi se va cere să explicați cum îndepliniți excepția aleasă. Aceste excepții se aplică numai persoanelor care nu pot obține un pașaport. Dacă ați ales o excepție din cauza unei întârzieri în obținerea pașaportului, indiferent dacă această întârziere depindea sau nu de dvs., nu vă calificați pentru o excepție și veți fi ineligibil pentru o viză diversity.

Persoanele fără cetățenie: în general apatridia este o situație rară. Dacă pe cererea dvs. de participare DV marcați varianta care corespunde acestei excepții va trebui să prezentați dovezi care să stabilească că nu ați obținut naționalitatea țării în care v-ați născut în conformitate cu legile acelei țări și că nu aveți nicio altă naționalitate.

Cetățenii țărilor controlate de regimuri comuniste: dacă pe cererea dvs. de participare DV marcați varianta corespunzătoare acestei excepții, va trebui să prezentați dovezi care să demonstreze că nu puteți obține un pașaport de la guvernul țării dvs. de naționalitate.

Beneficiarii unor derogări individuale: dacă pe cererea dvs. de participare DV marcați varianta care corespunde acestei excepții, va trebui să prezentați dovezi că nu puteți obține un pașaport și motivul pentru care ar trebui să obțineți o derogare individuală de la cerința pașaportului, cum ar fi:
1) O viză pentru Statele Unite pe care ați obținut-o anterior pe formularul DS-232, pentru că nu ați putut obține un pașaport și că aceleași motive pentru care ați solicitat anterior o derogare de la cerința pașaportului încă se aplică;
2) Formularul I-193 aprobat de către Biroul pentru Cetăţenie şi Servicii de Imigrare al Statelor Unite, pentru că nu ați putut obține un pașaport și că aceleași motive pentru care ați solicitat anterior o derogare de la cerința pașaportului încă se aplică; sau
3) Documente din care să reiasă că vi s-a acordat statut de refugiat într-o țară, alta decăt țara dvs. de naționalitate, pentru că ați fost persecutat de guvernul țării dvs. de naționalitate, rezultând în imposibilitatea obținerii unui pașaport din partea acelui guvern fără prejudicii suplimentare.

Așadar, ar fi bine să nu continuați cu înscrierea DV dacă nu îndepliniți criteriile de calificare educaționale sau pe baza experienței profesionale explicate mai sus sau dacă nu aveți un pașaport valabil la data înscrierii. Dacă veți fi găsit ineligibil pentru o viză DV, orice taxe veți plăti pentru solicitarea vizei nu vi se vor rambursa

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 13-16