Instructiuni DV-2021 – Intrebari frecvente 9-12

COMPLETAREA ÎNREGISTRĂRII ELECTRONICE ÎN CADRUL PROGRAMULUI DV

9. Când pot trimite înregistrarea mea?

Perioada de înregistrare pentru DV-2021 va începe la orele 12:00 la amiază, ora de vară a Coastei de Est a Statelor Unite (EDT)(GMT-4) ale zilei de miercuri 2 octombrie 2019 şi se va încheia la orele 12:00 la amiază, ora standard a Coastei de Est a Statelor Unite (EST)(GMT-5) ale zilei de marti 5 noiembrie 2019. În fiecare an, milioane de oameni trimit înregistrări. Stabilirea perioadei de înscriere între aceste date dă posibilitatea celor selecţionaţi să fie anunţaţi în timp util şi acordă suficient timp solicitanţilor de vize şi ambasadelor şi consulatelor noastre pentru a pregăti şi completa cazurile pentru eliberarea vizelor.

Sunteţi încurajaţi să vă înscrieţi la începutul perioadei de înscriere. Cererea excesivă către sfârşitul perioadei de înscriere poate încetini sistemul. Nicio cerere de înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 la amiază, ora Coastei de Est a Statelor Unite ale zilei de marti, 5 noiembrie 2019.

10. Mă aflu în Statele Unite. Pot participa la programul DV?

Da, un solicitant se poate afla în Statele Unite sau într-o altă ţară şi cererea de înregistrare poate fi trimisă de oriunde.

11. Pot să mă înregistrez numai o data în cursul perioadei de înscriere?

Da, legea permite numai o cerere de înregistrare pentru sau în numele fiecărei persoane în cursul fiecărei perioadei de înregistrare. Departamentul de Stat foloseşte o tehnologie sofisticată pentru a detecta înregistrările multiple. Dacă trimiteţi mai mult de o cerere de înregistrare veţi fi descalificat.

12. De ce am nevoie de pasaport pentru a aplica la programul DV? Exista unele exceptii?

Necesitatea unui pasaport valid, neexpirat, adauga un plus de securitate procesului de desfasurare a loteriei si ajuta la protectia aplicatei tale. Aceasta regula nu se aplica copiilor sau partenerului aplicantului principal. Pasaportul trebuie sa fie valid pentru deplasarile internationale. Pasapoartele interne, emise de unele tari, nu sunt acceptate in cadrul programului DV. Singurele exceptii se aplica in cazul in care nu apartineti niciunei tari, sunteti cetatean al unei tari comuniste si nu puteti obtine un pasaport de la guvernul comunist al acestei tari, sau sunteti beneficiarul unei excepti individuale aprobate de Secretarul Securitatii Nationale sau de Secretarul de Stat, in concordanta cu exceptiile pentru pasaport oferite celor care aplica pentru o viza de imigrant conform articolului 22 CFR 42.2(d), (e), si (g)(2).

Citeste mai departe » Intrebari frecvente 13-16