Ce ar trebui sa stiti despre Loteria Vizelor DV-2025

Ce ar trebui sa stiti despre Loteria Vizelor DV-2025 – 15 lucruri esentiale

1. Fotografia trimisa trebuie sa fie o fotografie recenta, facuta in ultimele 6 luni. Imbunatatirile digitale sau orice alterare/retusare NU sunt permise. Proportiile initiale ale fotografiei trebuiesc pastrate (Nici o distorsionare nu este acceptata). La aceasta editie se specifica in clar ca aplicatia va fi descalificata sau cererea de viza refuzata daca fotografiile trimise nu au fost facute in ultimile 6 luni sau se trimite aceeasi fotografie folosita la editiile precedente a loteriei. Dimensiunea fotografiei trebuie sa fie de 600×600 pixeli.

2. Nu trimiteţi o cerere de înregistrare în programul DV decât dacă îndepliniţi ambele cerinţe:
– Cerinţa #1: Persoanele născute în ţările ai căror nativi se califică pot participa. Exista si posibilitatea de a alege tara eligibila unde s-a nascut sotul sau unul dintre parinti, detalii in instructiuni.
– Cerinţa #2: Fiecare solicitant principal trebuie să îndeplinească cerinţa programului DV de educaţie sau experienţă în muncă

3. Solicitanţii principali cu mai mult de o înregistrare vor fi descalificaţi.

4. Va trebui să vă păstrați posibilitatea de a accesa adresa de e-mail folosită la înregistrarea online E-DV pentru a putea verifica daca aplicatia a fost selectata incepand cu data de 4 mai 2024.

5. Un copil care este deja cetăţean american sau rezident permanent nu se califică pentru viză DV, iar dvs. nu veţi fi penalizat fie că îl veţi include sau veţi omite să îl includeţi în cererea de înregistrare. Omiterea înregistrării tuturor copiilor care sunt eligibili va conduce la descalificarea solicitantului principal şi refuzul vizelor tuturor persoanelor din caz la data interviului de viză.

Soţul/soţia care este deja cetăţean american sau rezident permanent al S.U.A. nu va avea nevoie şi nu va putea primi viză. De aceea, dacă selectați pe cererea de înregistrare „căsătorit(ă) și soția/soțul ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A.”, nu vi se va cere să furnizați informații despre soț/soție.
Omiterea înregistrării soţului/soţiei eligibil(e) va conduce la descalificarea solicitantului principal DV şi refuzul eliberării vizelor tuturor persoanelor din caz în momentul interviului de viză. Trebuie să listaţi soţul/soţia chiar dacă acum sunteți separat(ă) de ea/el, cu excepția cazului în care sunteți separați legal.

6. După ce aţi transmis cererea de înregistrare completă, veţi vedea o pagină de confirmare conţinând numele dvs. şi un număr de confirmare unic. Tipăriţi această pagină de confirmare pentru evidenţele dvs. si pentru a verifica ulterior daca aplicatia a fost selectata sau nu. Alternativ, puteti da copy/paste intr-un document word/notepad si sa il salvati.

7. Entrant Status Check va fi SINGURUL mod prin care persoanele selecţionate vor fi înştiinţate de selecţionarea lor în programul DV-2025. Departamentul de Stat nu va expedia scrisori de notificare prin poştă si nici mesaje prin email. Ambasadele americane şi consulatele nu vor furniza lista persoanelor selecţionate.

8. Dacă listaţi membri de familie pe cererea dvs. de participare, aceştia nu sunt obligati să solicite viză sau să imigreze sau să călătorească cu dvs. Totuşi, dacă omiteţi să includeţi un membru de familie eligibil pe cererea dvs. de participare şi ulterior îl listaţi pe formularele de cerere de viză, cazul dvs. va fi descalificat la interviul de viză şi niciunul dintre dvs. nu va putea primi viză.

9. Faptul că aţi fost selecţionat în mod aleatoriu nu vă garantează că veţi primi o viză. Selecţionarea înseamnă doar că sunteţi eligibil să solicitați o viză DV şi dacă numărul dvs. de caz devine eligibil pentru procesarea finală, este posibil să primiți o viză DV. Numai 55.000 de vize vor fi eliberate acestor solicitanţi.

10. Notificări oficiale despre selecţie se vor face prin Verificarea Statutului Înregistrării disponibil începând cu 4 mai 2024 până la 30 septembrie 2025, pe pagina E-DV la adresa dvprogram.state.gov. Departamentul de Stat nu trimite celor selecţionaţi înştiinţări prin poştă sau e-mail. Orice notificare prin e-mail sau prin poştă care vă anunţă că aţi fost selecţionat să primiţi o viză DV nu vine din partea Departamentului de Stat şi nu este legitimă. Orice comunicare e-mail pe care o veţi primi din partea Departamentului de Stat vă va direcţiona către pagina Verificării Statutului Înregistrării pentru noi informaţii despre solicitarea dvs. Departamentul de Stat nu vă va cere niciodată să trimiteţi bani prin poştă sau prin orice alt serviciu de livrare, cum ar fi Western Union.

11. Fără excepţie, toţi solicitanţii selecţionaţi şi eligibili trebuie să obţină vizele sau să îşi ajusteze statutul până la sfârşitul anului fiscal 2024 – 30 septembrie 2025. Nu există posibilitatea de a transfera beneficiile DV în anul următor de către persoanele selecţionate care nu obţin vize până la data de 30 septembrie 2025 (sfârşitul anului fiscal). De asemenea, soţii, soţiile şi copiii care au statut derivativ conferit de înregistrarea în programul DV-2025 pot obţine vize în categoria DV numai în perioada dintre 1 octombrie 2024 şi 30 septembrie 2025.

12. Dacă o persoană selecţionată în cadrul programului DV decedează în orice moment înainte de a fi călătorit în Statele Unite, cazul DV este revocat automat. Soţul sau soţia şi copiii persoanei selecţionate decedate nu mai sunt îndreptăţiţi să solicite vize DV. Dacă le-au fost deja eliberate vize, acestea vor fi revocate.

13. În prezent nu există nicio taxă pentru transmiterea unei înregistrări electronice. Însă, dacă veţi fi selecţionat şi veţi solicita o viză DV, va trebui să plătiţi toate taxele de viză în momentul solicitării vizei şi al interviului, direct la casieria Ambasadei sau Consulatului S.U.A.

Taxele de viză nu se pot rambursa. Dacă un ofiţer consular determină că nu îndepliniţi cerinţele pentru viză, sau că sunteţi ineligibil conform legii de imigrare a S.U.A. pentru a primi o viză DV, ofiţerul consular nu poate elibera viza, iar dvs. veţi pierde taxele de viză plătite.

14. Dacă sunteţi selecţionat să solicitaţi o viză DV, vi se va cere să prezentaţi dovada că nu veţi cădea în sarcina guvernului american din punct de vedere financiar, înainte de a vi se elibera o viză. Această dovadă poate fi o combinaţie a bunurilor dvs. personale, un act de garanţie (Affidavit of Support I-134) din partea unei rude sau a unui prieten din Statele Unite şi/sau o ofertă de lucru din partea unui angajator din Statele Unite sau alte dovezi.

15. Dacă obţineti o viză prin programul DV, Guvernul S.U.A. nu vă va ajuta să achitati costul biletului de avion către Statele Unite, nu vă va ajuta să va găsiti o locuinţă sau un loc de muncă, şi nu vă va oferi asistenţă medicală sau alte subsidii până când sunteti complet stabilit.

Pentru a avea o idee completa asupra acestui program de obtinere a unei vize DV, va recomand sa cititi instructiunile de participare in totalitate.