Instructiuni DV-2020 – Intrebari frecvente 35-38

INELIGIBILITĂŢI

35. În calitate de solicitant de viză DV pot primi o derogare (waiver) pentru orice motiv de ineligibilitate? Cererea mea de derogare (waiver) este procesată în mod special?

Solicitanţii DV sunt supuşi tuturor prevederilor legale care îi împiedică să primească vize de imigrare specificate în legea de imigrare a SUA (Immigration and Nationality Act). Nu sunt prevederi speciale pentru derogarea de la oricare din secţiunile care împiedică obţinerea unei vize de imigrare în afara celor prevăzute în mod normal de legea de imigrare şi nu sunt modalităţi speciale de procesare a cererilor de derogare. Unele prevederi generale de procesare a cererilor de derogare pentru persoane care au rude apropiate care sunt cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi ai S.U.A. se pot de asemenea, aplica şi solicitanţilor de vize DV, dar constrângerile de timp în cadrul programului DV pot face dificil pentru solicitanţi să beneficieze de astfel de prevederi.

ALERTE DESPRE FRAUDELE SI ESCROCHERIILE LEGATE DE PROGRAMUL DV

36. Cum pot anunţa o fraudă pe internet sau primirea de mesaje electronice nesolicitate?

Vă rugăm să vizitaţi pagina de internet econsumer.gov găzduită de Comisia Federală de Comerţ (Federal Trade Commission) în cooperare cu agenţiile de protecţie a consumatorului din 17 ţări. Puteţi raporta frauda şi Biroului Federal de Investigaţii (FBI) la Internet Crime Complaint Center. Pentru a face o plângere referitoare la primirea de mesaje electronice nesolicitate, vă rugăm să consultaţi pagina de internet Department of Justice Contact Us.

STATISTICI DV

37. Câte vize vor fi eliberate în DV-2020?

Prin lege, sunt disponibile maxim 55.000 de vize în fiecare an pentru persoanele care se califică. Totuşi, legea adoptată de Congresul S.U.A. în noiembrie 1997 sub numele de “The Nicaraguan Adjustment and Central American Relief Act” (NACARA) stipulează că începând cu programul DV-1999, şi pentru cât timp va fi necesar, 5.000 din cele 55.000 de vize DV alocate anual vor fi disponibile pentru a fi folosite în cadrul programului NACARA. Această reducere a limitei cu 5.000 de vize DV a început cu programul DV-2000 şi va rămâne în vigoare şi pentru programul DV-2020, astfel că rămân 50.000 de vize pentru programul DV descris în aceste instrucţiuni.

GENERALITĂŢI

38. Dacă obţin o viză prin programul DV, mă va ajuta Guvernul S.U.A. să achit costul biletului de avion către Statele Unite, să îmi găsesc o locuinţă sau un loc de muncă, sau/şi îmi va oferi asistenţă medicală sau alte subsidii până când sunt complet stabilit?

Nu. Guvernul S.U.A. nu vă oferă niciunul dintre aceste servicii dacă primiţi o viză prin programul DV. Dacă sunteţi selecţionat să solicitaţi o viză DV, vi se va cere să prezentaţi dovada că nu veţi cădea în sarcina guvernului american din punct de vedere financiar, înainte de a vi se elibera o viză. Această dovadă poate fi o combinaţie a bunurilor dvs. personale, un act de garanţie (Affidavit of Support I-134) din partea unei rude sau a unui prieten din Statele Unite şi/sau o ofertă de lucru din partea unui angajator din Statele Unite sau alte dovezi.

Citeste mai departe » LISTA ŢĂRILOR/ZONELOR PE REGIUNI GEOGRAFICE AI CĂROR NATIVI SUNT ELIGIBILI PENTRU DV-2020