Instructiuni DV-2018 – Completarea Cererii dvs. de Înregistrare Electronică în Programul DV-2018

Transmiteţi Formularul de Înregistrare Electronică (formularul de înregistrare E-DV sau DS-5501) online la www.dvlottery.state.gov. Nu vom accepta înregistrările incomplete. Nu există nicio taxă pentru transmiterea formularului de înregistrare în programul DV.

Vă sfătuim cu tărie să completaţi singur formularul de participare, fără niciun “consultant de viză”, „agent de viză” sau alt intermediar care se oferă să vă ajute. Dacă totuşi o persoană vă ajută, dvs. trebuie să fiţi prezent atunci când se completează cererea pentru a putea da răspunsurile corecte la întrebări şi a obţine pagina de confirmare şi numărul de confirmare. Este extrem de important să reţineţi pagina dvs. de confirmare şi numărul unic de confirmare. Fără aceste informaţii nu veţi putea accesa sistemul online care vă va informa despre statutul înregistrării dvs. Fiţi cu băgare de seamă dacă altcineva se oferă să păstreze aceste informaţii în locul dvs. Dvs. ar trebui să păstraţi accesul la contul de email listat în aplicația dvs. E-DV. Vezi secţiunea Întrebări Frecvente pentru mai multe informaţii despre fraude legate de programul DV.

După ce aţi transmis cererea de înregistrare completă, veţi vedea o pagină de confirmare conţinând numele dvs. şi un număr de confirmare unic. Tipăriţi această pagină de confirmare pentru evidenţele dvs. Începând cu 2 mai 2017, veţi putea verifica statutul înregistrării dvs. întorcându-vă la pagina dvlottery.state.gov, daţi clic pe Entrant Status Check (Verificarea Statutului Înregistrării) şi introduceţi numărul unic de confirmare şi datele personale. Trebuie să folosiți Entrant Status Check pentru a verifica dacă ați fost selecționat pentru programul DV-2018 și pentru a afla data de programare la interviul de viză de imigrare. Guvernul S.U.A. nu vă va informa în mod direct. Entrant Status Check este singura modalitate de a afla informații despre cum să procedați mai departe cu solicitarea dvs. de viză. Pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie, vă rugăm revedeţi Întrebări frecvente.

Pentru completarea cererii dvs. de înregistrare E-DV, trebuie să furnizaţi următoarele informaţii:

1. Nume – nume de familie, primul prenume, al doilea prenume – exact ca în paşaportul dvs.

2. Sexul – masculin sau feminin.

3. Data naşterii – zi, lună, an.

4. Oraşul în care v-aţi născut.

5. Ţara în care v-aţi născut – Folosiţi numele ţării care este utilizat în prezent pentru locul în care v-aţi născut.

6. Ţara de calificare pentru programul DV – Ţara dvs. de calificare va fi în mod normal aceeaşi cu ţara în care v-aţi născut. Ţara dvs. de calificare nu are legătură cu ţara în care locuiţi sau țara a cărei naționalitate o aveți dacă este diferită de țara în care v-ați născut. Dacă v-aţi născut într-o ţară care nu participă în programul DV, vă rugăm să revizuiţi Întrebări frecvente şi să vedeţi dacă există o altă modalitate pentru a vă califica.

7. Fotografie (fotografii) participant(ți) – Fotografii recente (realizate în ultimele șase luni de zile) pentru dvs., soţ/soţie şi toţi copiii listaţi în cererea de participare. Vezi Transmiterea unei Fotografii Digitale pentru specificaţii tehnice şi de compoziţie. Nu aveţi nevoie să includeţi o fotografie pentru soţul/soţia sau copilul care este deja cetăţean american sau rezident permanent, dar nu veţi fi penalizat dacă o veţi face.

Nu vom accepta fotografiile de grup; trebuie să transmiteţi o fotografie pentru fiecare persoană. Înregistrarea dvs. va fi descalificată sau viza va fi refuzată dacă fotografiile au fost modificate de oricare manieră, sau nu întrunesc specificaţiile explicate mai jos. Folosirea aceleiași fotografii pe care ați prezentat-o pe cererea de înregistrare de anul trecut (DV-2017) va duce la descalificare. Vezi Transmiterea unei Fotografii Digitale pentru mai multe informaţii.

8. Adresa de corespondenţă – Nume
Adresa (strada, număr, bloc, apartament)
Oraşul/Comuna
Judeţul
Codul Poştal
Ţara

9. Ţara unde locuiţi în prezent.

10. Numărul de telefon (opţional).

11. Adresa de e-mail – furnizaţi o adresă de e-mail la care aveţi acces direct, și la care, în continuare, veți avea acces direct după ce vom notifica persoanele selecționate anul viitor în mai. Dacă înregistrarea dvs. va fi selecţionată şi veţi răspunde înştiinţării din Entrant Status Check, veţi primi ulterior un mesaj prin e-mail de la Departamentul de Stat prin care sunteţi înştiinţat că informaţii specifice despre interviul de viză de imigrare sunt disponibile în Entrant Status Check. Departamentul de Stat nu vă va trimite niciodată un e-mail prin care să vă anunţe că aţi fost selecţionat în programul DV. Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre procesul de selecţie.

12. Nivelul de educaţie cel mai înalt pe care l-aţi atins până în acest moment: (1) Doar şcoala generală, (2) Liceu, fără diplomă, (3) Diplomă de bacalaureat, (4) Şcoală profesională, (5) Câteva cursuri universitare, (6) Diplomă universitară, (7) Câteva cursuri post-universitare, (8) Diplomă de Master, (9) Câteva cursuri post-universitare pentru doctorat, şi (10) Diplomă de Doctor (PhD). Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre cerinţele educaţionale.

13. Statutul marital în prezent – (1) Necăsătorit, (2) căsătorit și soțul/soția NU ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A., (3) căsătorit și soțul/soția ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A., (4) divorţat, (5) văduv, sau (6) separat legal. Introduceţi numele, data naşterii, sexul, oraşul/localitatea de naştere, ţara de naştere a soţului/soţiei şi o fotografie a soţului/soţiei care să întrunească aceleaşi specificaţii tehnice ca şi fotografia dvs.

Omiterea înregistrării soţului/soţiei eligibil(e) va conduce la descalificarea solicitantului principal DV şi refuzul eliberării vizelor tuturor persoanelor din caz în momentul interviului de viză. Trebuie să listaţi soţul/soţia chiar dacă acum sunteți separat(ă) de ea/el, cu excepția cazului în care sunteți separați legal (adică, există un acord scris recunoscut de o instanță sau un ordin judecătoresc). Soţul/soţia care este deja cetăţean american sau rezident permanent al S.U.A. nu va avea nevoie şi nu va putea primi viză. De aceea, dacă selectați pe cererea de înregistrare „căsătorit(ă) și soția/soțul ESTE cetățean american sau rezident permanent al S.U.A.”, nu vi se va cere să furnizați informații despre soț/soție. Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre membrii familiei.

14. Numărul copiilor – Listaţi numele, data naşterii, sexul, oraşul/localitatea de naştere şi ţara de naştere pentru toţi copiii în viaţă, necăsătoriţi, cu vârsta sub 21 de ani, indiferent dacă locuiesc sau nu cu dvs. sau intenţionează să vă însoţească sau să vă urmeze în cazul în care veţi imigra în Statele Unite. Transmiteţi fotografii individuale pentru fiecare dintre copiii dvs. folosind aceleaşi specificaţii tehnice ca şi în cazul fotografiei dvs.

Fiţi sigur că includeţi:

  • toţi copiii naturali, în viaţă;
  • toţi copiii adoptaţi legal, în viaţă; şi,
  • toţi copiii vitregi, în viaţă, care sunt necăsătoriţi şi sub 21 de ani la data la care completaţi cererea de înregistrare, chiar dacă dvs. nu mai sunteţi căsătorit cu părintele copilului, şi chiar dacă în prezent copilul nu locuieşte cu dvs. şi/sau nu va imigra cu dvs.

Copiii căsătoriţi şi copiii cu vârsta de peste 21 de ani la data la care completați cererea de înregistrare nu se califică pentru programul DV. Totuşi, în anumite situaţii, legea americană “Child Status Protection Act” protejează vârsta copiiilor care împlinesc 21 de ani înainte de data eliberării vizei. Dacă înregistrarea dvs. în programul DV este făcută înainte de împlinirea vârstei de 21 de ani a copilului necăsătorit şi copilul împlineşte 21 de ani înainte de data eliberării vizei, există posibilitatea ca, din punct de vedere al procesării vizei, el/ea să fie considerat/ă ca şi cum ar fi sub 21 de ani.

Un copil care este deja cetăţean american sau rezident permanent al S.U.A. nu necesită și nu va primi o viză DV; dvs. nu veţi fi penalizat dacă îl veţi include sau dacă veţi omite să îl includeţi în cererea de înregistrare.

Omiterea înregistrării tuturor copiilor care se califică va conduce la descalificarea solicitantului principal şi refuzul vizelor tuturor persoanelor din caz la data interviului de viză. Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre membrii familiei.

Vezi Întrebări frecvente pentru mai multe informaţii despre completarea cererii de înregistrare în programul DV-2018.

Citeste mai departe » Selecţionarea participanţilor