Prima parte - Informatii despre aplicantul principal

1. Numele complet
2. Sexul
Male
Female
3. Data nasterii
4. Orasul/Comuna unde te-ai nascut
Introduceti numai orasul/comuna unde te-ai nascut. Nu introduceti judetul.
5. Tara unde te-ai nascut
6. Tara eligibilitatii pentru programul DV

In mod normal tara eligibilitatii este aceeasi cu tara in care v-ati nascut. Tara eligibilitatii NU are legatura cu tara in care va aflati/traiti in prezent. Daca v-ati nascut intr-o tara care nu este eligibila pentru aceasta editie a programului DV, va rugam sa consultati sectiunea Explicatii despre "Nativ al unei ţari care se califică" pentru a vedea daca exista o alta optiune in cazul dvs..

Solicitati eligibilitatea pentru tara in care v-ati nascut?
Daca nu, trebuie sa selectati tara pentru care solicitati eligibilitatea.
7. Fotografia aplicantului

Fotografiile trebuiesc trimise in acelasi timp cu aplicatia E-DV. Fotografiile care nu respecta toate specificatiile, incluzand dar fara sa se limiteze la vechimea fotografiei, compozitia si fundaluri neacceptate, va conduce la descalificarea intregii aplicatii. Orice manipulare a fotografiilor care altereaza caracteristicile fizionomiei va conduce la descalificarea intregii aplicatii. Vedeti exemplele de pe pagina oficiala de aplicare.

Va rugam sa verificati instructiunile pentru programul DV-2020 pentru specificatiile tehnice si de compozitie ale fotografiei digitale.

Veti folosi una din urmatoarele metode pentru a produce fisierul cu fotografia digitala pentru aplicatia eDV:

  • Luand o imagine digitala noua.
  • Folosind un scanner pentru a scana fotografia ce va fi transmisa.

Link catre pagina cu instructiunile de transmitere a fotografiilor

Apasand butonul 'Selecteaza o fotografie noua' veti avea posibilitatea sa cautati si sa alegeti fisierul care contine fotografia. Dupa ce veti selecta fisierul, numele si imaginea vor fi afisate. Daca fotografia nu este corecta, va rugam sa apasati butonul 'Selecteaza o fotografie noua' pentru a selecta un nou fisier.

8. Adresa de corespondenta
a. In atentia lui (optional)
b. Adresa Linia 1
c. Adresa Linia 2 (optional)
d. Orasul/Comuna
e. Judetul
f. Codul Postal
g. Tara
9. Tara in care locuiti in prezent
10. Numarul de telefon
(optional)
11. Adresa de E-mail
a. Adresa de E-Mail (ex. johndoe@example.com)
b. Confirmati Adresa de E-Mail

(NOTA: Aceasta adresa de email va fi folosita pentru a va transmite informatii aditionale in cazul in care veti fi selectat.)
12. Care este nivelul de educatie cel mai inalt pe care l-ati absolvit pana in acest moment?

Pentru a va califica pentru o viza Diversity, trebuie sa aveti minim diploma de liceu care sa reprezinte terminarea unui ciclu complet de scoala (scoala profesionala sau diplomele de echivalare nu sunt acceptate) sau muncitor calificat intr-o ocupatie care presupune cel putin doi ani de calificare sau experienta pentru a profesa (vizitati http://www.onetonline.org/ pentru a determina daca ocupatia dvs. se califica).

13. Care este statutul marital?

Separat legal este o intelegere care intervine atunci cand doi parteneri de cuplu raman casatoriti dar care locuiesc separat, in urma unei decizii pronuntate de o instanta de judecata. Daca dvs. si sotul/sotia sunteti separati legal, sotul/sotia nu este eligibil/a pentru a imigra cu statut derivativ in cadrul acestui program. Nu veti fi penalizat daca veti alege sa includeti in acest formular numele sotului/sotiei cu care sunteti separat legal.

Daca nu sunteti separati legal printr-o decizie judecatoreasca, va trebui sa includeti sotul/sotia in acest formular chiar daca planuiti sa divortati inainte de a aplica pentru o viza diversity. Omiterea adaugarii sotului/sotiei eligibil/e este motiv de descalificare.

Daca sotul/sotia este cetatean american sau rezident permanent american, nu il/o adaugati in acest formular.

14. Numarul copiilor

Numarul copiilor include toti copiii naturali, cei adoptati legal si cei vitregi, care sunt necasatoriti si au varsta sub 21 de ani in ziua in care trimiteti aplicatia. Trebuie sa includeti toti copii eligibili, chiar daca nu locuiesc cu dvs. sau nu intentioneaza sa aplice pentru viza cu statut derivativ. Omiterea adaugarii tuturor copiilor care se califica este motiv de descalificare. Daca copilul dvs. este cetatean american sau rezident permanent american, nu il/o adaugati in acest formular.